040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Nudelfabrik_PM_27_2018
05/08/2018

Halvautomatisk internlogistik för nudelfabrik

Kompaktlager med skyttelsystem ger effektivt platsutnyttjande och ökad processäkerhet med den automatiserade orderplocktrucken Jungheinrich EKS 215a.

Jungheinrich bygger ett halvautomatiskt varulager för Tysklands äldsta nudelproducent, Erfurter Teigwaren GmbH. Nya lagerhallen har en längd på 130 meter och en bredd på 55 meter. Där kommer rymmas över 26 000 pallplatser tack vare en lösning med pallskyttlar från Jungheinrich. Logistiken för Erfurter Teigwaren GmbH har skötts av Maintrans Logistik GmbH i åtta år. Tillsammans med intralogistikexperter från Jungheinrich, driver man nu på moderniseringen av lagret på anläggningen. Målet med projektet är att utöka produktion och logistik i Tysklands största nudelfabrik.

Fabriken producerar matvaror dygnet runt, sju dagar i veckan. Idrifttagning av det nya lagret är planerat till oktober i år. En särskild detalj i logistiklösningen är användandet av de automatiserade plocktruckarna Jungheinrich EKS 215a. Helt automatiserade, förarlösa truckar, som har satts att hämta och lämna gods vid ett hyllsystem med totalt sex pallskyttlar, så kallade Jungheinrich Under Pallet Carriers. Skyttlarna kontrolleras helt över WLAN och kommunicerar ständigt med de automatiserade truckarna.

Genom att implementera denna lagerlösning, kan man markant öka effektiviteten av kompaktlagret med skyttelsystem. De automatiserade truckarna (AGV) styrs av kontrollmjukvara i kombination med ett logistikgränssnitt. Båda utvecklade av Jungheinrich. Mjukvaran översätter informationen för datautbyte mellan truckarna och WMS-systemet (Warehouse Management System).

Detta är även fallet med de manuella truckar som används. Tre skjutstativtruckar av modell Jungheinrich ETV 320 är utrustade med systemet liftNAVIGATION. En halvautomatisk pallhöjdväljare, som gör stapling och lagring på högre höjder betydligt mer effektivt. Jungheinrich ger även full service för hela lagersystemet.

Har du några frågor?