040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Red_Dot_Award_2017_Jungheinrich
04/03/2017

Dubbel vinst på Red Dot Design Awards

Även i år tar tyska intralogistikleverantören hem pris på designgalan Red Dot Design Awards.

Jungheinrich tog hem en dubbelvinst på Red Dot Design Awards även i år. I kategorin för fordon har den tyska intralogistikleverantören tilldelats pris för smalgångstrucken EKX 516 och ledtrucken ERE 120/125/225. Detta är fjärde vinsten för EKX 516, som också vunnit en IFOY år 2016, samt en iF Design Award och en Best of Industry Award år 2017.

Red Dot Design Awards delas ut en gång om året. Vinnarna utses av en internationell jurygrupp, bestående av oberoende formgivare, professorer i design och branschjournalister, som väljer ut de mest väldesignade bidragen från över 5 500 nominerade produkter.

Under 2016 introducerade Jungheinrich ett nytt designkoncept för samtliga produkter. Den välkända gula färg som företagets truckar målas i fick en komplementfärg i en ny grå nyans som lanserades i början av året. Samtliga modeller som lanserats sedan dess följer detta färgkoncept, som markerar alla körfunktioner och modellbeteckningar i en distinkt grön färg.

Med den nya designen vill intralogistikleverantören skapa ett framtidsvänligt utseende, som synliggör produkternas tekniska och ergonomiska kvalitet. Juryn menar att ”vinnare av Red Dot Awards har insett vikten av god design. De är medvetna om att hur deras produkter är formgivna ger en bild av företaget, dess kvalitet och innovation. En vinst är ett tydligt tecken på hög designkvalitet och en framgångsrik inställning till ett bra designkoncept.”

Även förra året vann Jungheinrich två priser: Lågplocktrucken ECE 225 vann en Red Dot Design Award och multifunktionsratten jetPILOT tog hem titeln som ”Best of the Best” i kategorin för fordon; det mest prestigefyllda pris som delas ut under galan.

Om EKX 516

Smalgångstrucken EKX 516 lyfter gods på 1,6 ton upp till 17,5 meter. Med den senaste generationens motorer, styrteknik och lätta konstruktion är Jungheinrichs EKX-truckar bland de mest innovativa på marknaden.

EKX 516 utgår från en ny typ av synkronmotor som kombinerar den höga prestandan och energieffektiviteteten hos traditionella synkronmotorer med kostnadsfördelarna och de låga underhållskraven hos växelströmsdrivna asynkronmotorer. Den gör också EKX 516 till den mest energieffektiva trucken i sin klass.

EKX 516 är även utrustad med patenterad vibrationsdämpning från Jungheinrich, som används för första gången i en smalgångstruck. Detta säkerställer säkrare och pålitligare drift på ojämna underlag och ökar drifthastigheten, samtidigt som det effektiviserar förarens arbete.

Den nya EKX-modellen är utrustad med en rad funktioner för effektiv integration i lagerprocessen, så som RFID-teknik, redundant höjd- och avståndsmätning och Jungheinrich Logistics Interface. Trucken är som effektivast i kombination med assistanssystemet Jungheinrich warehouseNAVIGATION, som kör trucken semiautomatiskt till plockpositionerna och gör plockningen upp till 25% effektivare.

Om ERE

ERE 120/125/225 är den senaste generationens ledtruck för medåkande förare. Jungheinrichs modulsystem erbjuder över 4 000 olika konfigurationsmöjligheter, så att trucken kan anpassas exakt till de krav applikationen ställer. Trots de många konfigurationsmöjligheterna är förarplatsen alltid optimalt ergonomiskt utformad, med styrreglage och kontrollpaneler placerade på samma ställen.

Utrustad med utrustningspaketet drivePLUS kan ERE komma upp i hastigheter på 14 km/h, vilket gör den till en av de snabbaste ledtruckarna på marknaden och med ytterligare assistanssystem kan effektiviteten ökas med ytterligare 15%. Den nya fastmonterade förarplattformen gör ERE till en av marknadens mest kompakta ledtruckar, vilket gör den särskilt effektiv i trånga utrymmen.

ERE kombinerar smidig manövrerbarhet med hög förarkomfort, vilket gör den perfekt för både intensivt och effektivt lagerarbete, från lastning och lossning av lastbilar till transport och plockning av gods.

Om Red Dot Design Award

Red Dot Design Award är ett av världens största designpriser och arrangeras av Designcenter i tyska Nordrhein-Vestalen. Första priserna delades ut år 1955. Under 1990-talet togs namnet och konceptet Red Dot fram, och sedan dess har priset växt till en av de mest internationellt renommerade priserna för designkvalitet. Idag delas priser ut inom tre olika områden: Produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept. 
Läs mer på www.red-dot.de

Årets prisutdelning hålls den tredje juli på Red Dot Museum i tyska Essen, där de vinnande bidragen sedan kommer ställas ut i utställningen „Design on Stage“, världens största utställning av modern design, under fem veckors tid.

Har du några frågor?