Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Bardia automation
självständighet och säkerhet för lagret

Automation går hand i hand med säkerhet

De säkerhetsrisker som kommer med lagerarbete minskar avsevärt med ökad automation. För oss är personsäkerheten av högsta prioritet och med automatiserade truckar erbjuder vi dig säkra, effektiva och skräddarsydda lösningar.

– Målet är att våra kunder ska vara trygga och självständiga – men med 24/7-support från oss vid behov, säger Bardia Emad, chef över automation i Norden.

Vi tillhandahåller hel- och halvautomatiserade truckar såväl som manuella lösningar. Men säkerheten och flexibiliteten står alltid i fokus.

– Vi erbjuder och skräddarsyr den bästa lösningen för kunden, och som ett tyskt företag prioriterar vi säkerhet både för processer och för personal. Vår truckflotta består av en mängd olika produkter, säger Bardia Emad.

Automationens centrala säkerhetsvinster

För oss innebär automatiseringen av truckflottan många vinster:  långsiktiga kostnadsminskningar, mätbarhet samt minskad energiförbrukning och utsläpp för att nämna några. Ur ett säkerhetsperspektiv är de centrala fördelarna att de förarlösa truckarna (AGV) gör färre misstag och orsakar färre olyckor – men det innebär också en processäkerhet, menar Bardia Emad.

– Automatiserade truckar innebär att arbetet fortsätter även om andra faktorer äventyras, till exempel att människor blir sjuka. Det möjliggör dessutom en anpassningsbar arbetsstrategi genom att produktionen planeras på ett förebyggande och mindre sårbart sätt.

Vikten av självständighet

Allt eftersom den tekniska utvecklingen fortlöper är det viktigt att involvera medarbetare, kunder och partners. På Jungheinrich lägger man fokus på att förbereda och utbilda personal både i att använda den utrustning som finns – och att lära sig förekomma eventuella felaktigheter. Bardia Emad understryker vikten av att kunderna ska kunna arbeta självständigt med truckarna och systemen, även om supporten alltid finns ett samtal bort.

- Vi erbjuder en särskilt anpassad utbildning för alla personer som är inblandade i arbetet med AGV-truckarna, eftersom vi tycker det är viktigt att våra kunder känner självständighet i sitt arbete. Men vi har också över 6 000 tekniker nära våra kunder, som rycker ut vid behov. 

Automation den naturliga vägen in i framtiden

Digitaliseringen och automatiseringen ökar med exponentiell styrka – och med coronapandemin har den fått ytterligare en skjuts. Vid rätt tillämpning innebär det stora vinster för alla industrier, i termer av säkerhet, effektivitet och personalvård. 

– Automation är den naturliga vägen in i framtiden – det måste ske, vare sig vi vill det eller inte, avslutar Bardia Emad.

Läs mer om automatiserade truckar här 
 

Står du inför ett automationsprojekt? Vi hjälper gärna till med råd och tips!

Har du några frågor?