Racking

Stommen i ett effektivt lager

är gjord av stål.

Pallställ från Jungheinrich

Ett välplanerat ställage hjälper dig ta lagereffektiviteten till nya höjder. När ett pallställ är byggt ska det inte bara kunna lagra gods – det ska också vara lätt att justera vid framtida förändringar i lagret. Väl genomtänkta och framtidssäkrade ställage är därför av högsta vikt.
I år har vi på Jungheinrich tagit fram högkvalitativa, kundspecifika pallställslösningar i 60 år, till kunder över hela världen i de mest skilda branscher. Med ett omfattande utbud för lagring av pallar, behållare, brickor, boxar och långt gods kan vi säkerställa att allt ditt gods lagras på ett säkert sätt och alltid är tillgängligt när det behövs.

Lägg grunden för ett effektivt lager.

Hos oss får du goda råd.

Från planering till underhåll.

Ett lager behöver en god grund att stå på för att kunna växa. Det hjälper vår unika pallställsprocess dig med. Först definierar våra rådgivare behoven för ställaget och tar fram en teknisk design utifrån dessa.
På plats i ditt lager bygger vi en kundspecifik lösning, helt anpassad till din applikation.
Vi hjälper även till med underhåll och ställageinspektioner – så att du får allt ditt lager behöver från en
och samma leverantör.

Väl beprövade lösningar.

För att säkerställa att pallställen alltid klarar sin lastkapacitet genomgår samtliga lösningar vi tar fram en omfattande testprocess som inkluderar både interna och externa kontroller. Alla våra fabriker har moderna testcenter som hjälper oss säkerställa kontinuerligt hög kvalitet på våra ställage.

Integrerade lagerlösningar från en och samma leverantör.

Integrerade lagerlösningar är kärnan i vår verksamhet. Vi erbjuder inte bara pallställ, utan även truckar, staplingskranar och mjukvara för styrning av lagerprocesserna. Vi ger dig ett helt integrerat, kvalitetssäkrat och framtidssäkrat system med den senaste tekniken, som lätt kan expanderas vid behov.

Lägg grunden för ett effektivt lager.

En framtidssäkrad lösning

byggs på partnerskap.

Att utforma ett effektivt lager kan vara både intensivt och svårt. Därför är det viktigt att de som tar fram lagerlösningar är lösningsinriktade, framtidsfokuserade och vet vikten av att göra ett grundligt förarbete.
Ett exempel är utvecklarna av vår första pallställsmodell ”Hubertus”, som används än idag i ett antal lagerlösningar. Ett annat är dagens logistiksystemrådgivare, som hjälper dig optimera ditt ställage från första tanken på att bygga pallställ till det att sista balken är monterad. Under planeringsfasen genom att analysera dina processer och utforma en stabilt och kostnadseffektivt pallställslösning, unik och framtagen för din specifika applikation. Under implementeringsfasen är de på plats i ditt lager och säkerställer att ställaget anpassas optimalt till ditt lagers förutsättningar och behov.

6 frågor till Marco Harder,
Global teknik- och produktutvecklingschef

Vad är viktigast att tänka på inför ett pallställsbygge?

Att ställaget är flexibelt, så att det enkelt kan anpassas till förändringar i lagret. Dessutom måste det uppfylla skydds- och säkerhetsbestämmelser för att kunna säkerställa säker lagerdrift.

 

Läs hela intervjun >

En global leverantör.

1 Satair/Singapore
Jungheinrich byggde ett nytt reservdelslager till ett av flygindustrins största företag: En komplex pallställslösning med dynamisk lagring för långt gods, entresol och ställage för lagring av gods på pallar.

 

2 Universal Services/Moskva
Vi skötte konstruktionen av ett nytt lager till en stor spelare inom logistikbranschen som vi varit intralogistikpartner till i många år. Resultatet:
Ett kompaktlager med skyttelsystem i fryshusutförande.

 

3 Grifols/Irland
Vi tog fram en lagerlösning som kombinerar manuell och automatisk drift för optimal effektivitet till ett internationellt läkemedelsföretag aktivt i över 90 länder.

Vårt ansvar för certifierad kvalitet.

Även när ditt ställage är färdigbyggt hjälper vi dig säkerställa maximal kvalitet och säkerhet i lagret. Vi utför ställageinspektioner enligt DIN EN 15635 och erbjuder möjligheten att beställa originalreservdelar direkt via din ställageinspektör. Detta säkerställer optimalt samspel mellan samtliga komponenter i pallställen, vilket sparar dig både tid och pengar.

 

 

Speciallösningar

för alla branscher.

Intralogistik blir allt mer komplex. Vår lösning är branschspecifika lösningar. Vi erbjuder inte bara ett omfattande utbud av utrustning för varje behov; hos oss möter du även branschexperter med specialkunskaper kring sitt verksamhetsområdes specifika processer. Detta ger dig en lösning skräddarsydd för din applikation som ökar lagrets effektivitet och produktivitet – allt från en och samma leverantör.

Livsmedel och kyllager

Läkemedel och kostmetika

Grossist och e-handel

Tredjepartslogistik

Produktion och tillverkning

Vi har den bästa lösningen på lager!

Listas inte din bransch ovan? Kontakta oss: Vår omfattande produktportfolio har en lösning för din verksamhet också.