040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Litiumbatteri_Jungheinrich
06/07/2017

5 års garanti på litiumbatterier

Jungheinrich lanserar nu en femårsgaranti för sina egenproducerade litiumbatterier, inkluderande reparation och batteriutbyte. Samtidigt planerar företaget för expansion av sin litiumbatteriproduktion.

Jungheinrich erbjuder nu en femårsgaranti för sina egenproducerade litiumbatterier. Om batterikapaciteten sjunker till under 65% av den nominella kapaciteten under garantiperioden ser Jungheinrichs eftermarknadsavdelning till att batteriet lagas eller byts ut, helt utan extra kostnader för kunden. 
Med detta stärker Jungheinrich sin ledande roll inom litiumteknik ytterligare: Intralogistikleverantören är redan ensam om att utveckla batterier och laddningssystem till sin utrustning som drivs med litiumteknik. År 2011 var Jungheinrich dessutom först i världen med att lansera en massproducerad truck med litiumbatterier.

Idag har Jungheinrich ett av marknadens bredaste utbud av energilagringssystem. Företaget erbjuder litiumbatterier för 90% av sitt truckutbud och kan enkelt omvandla truckar av de senaste modellerna med traditionella drivsystem till att drivas med litiumteknik. Batterierna finns i utförande med 24, 48 och 80 V. De täcks alla av litiumbatterigarantin, vilken omfattar 5 år eller 10 000 drifttimmar. 
Litiumbatterier avger varken gas eller syror, vilket minimerar behovet av dyra laddningssystem som kan hantera avgaser, och gör lagret både säkrare och effektivare, både när det gäller kostnader och hur lagerytan används. Batterierna har korta mellanladdningstider, som gör att trucken är tillgänglig i princip konstant, och gör invecklade och resurskrävande batteribyten till historia. De kommunicerar även med både trucken och laddningsutrustningen, vilket innebär att batterierna effektivt skyddar sig själva från felanvändning samtidigt som de anpassar sig efter applikationen de används i. Dessutom bidrar detta till ett optimalt samspel mellan batteriets komponenter. 
Baserat på de många och stora fördelarna med litiumteknik planerar Jungheinrich nu att expandera sin batteriproduktion. Då tekniken är särskilt energieffektiv, effektiv nog att kunna användas i applikationer där förbränningsmotorer används idag, är ett av målen att göra tekniken till standard för energilagringssystem inom intralogistikbranschen.

Har du några frågor?